Terug naar de resultaten
Verkocht o.v.
Noordervaart 99 in Stompetoren 1841 GB

Noordervaart 99

1841 GB Stompetoren
Prijs op aanvraag Verkocht onder voorbehoud

Omschrijving

TE KOOP DE WITTENBURG te STOMPETOREN Bouwjaar buitenhuis : 1889 (bouw gereed) Bouwstijl : Neorenaissance Monument : Provinciaal monument Toenmalig Architect : Johannes Hille Verbouw Architect : S. Douma te Stompetoren Geschiedenis: De Wittenburg dankt zijn naam aan de Alkmaarse bierbrouwer Coenraad Witte die, voor de bouw, op deze plek woonde. Buitenhuis Wittenburg is in 1889...
Lees meer

Kenmerken

Soort Object Kantoorruimte Totale oppervlakte 1165 m² Aantal lagen 2
Lees meer

Omschrijving

TE KOOP

DE WITTENBURG te STOMPETOREN

Bouwjaar buitenhuis : 1889 (bouw gereed)
Bouwstijl : Neorenaissance
Monument : Provinciaal monument
Toenmalig Architect : Johannes Hille
Verbouw Architect : S. Douma te Stompetoren

Geschiedenis:
De Wittenburg dankt zijn naam aan de Alkmaarse bierbrouwer Coenraad Witte die, voor de bouw, op deze plek woonde.
Buitenhuis Wittenburg is in 1889 gebouw. Herenboer Kramer Glijnis gaf opdracht voor de bouw. Het buitenhuis is dus een voormalige herenboerderij met een representatief voorhuis en daarachter een stolpschuur.
Ten noordwester van het huis bevond zich nog een Koetshuis. Dit is niet meer aanwezig.
Het pand diende tot 1980 als woning van de familie Posch. De heer Posch was tussen 1938 en 1965 burgermeester van de gemeente Oterleek.

Tussen 1987 en 2015 deed het pand dienst als gemeentehuis van de in 1970 ontstane gemeente Schermer.

Exterieur:
Voor het pand ligt een oprijlaan met aan beide zijden een rij bomen, de oprijlaan is gescheiden van de weg door een ijzeren hek met daarop het gemeentewapen. De twee hekpijlers zijn geblokt en gepleisterd.

Het terrein zelf is omgeven door een gracht. Aan de voorkant van het pand is op de eerste verdieping een balkon aangebracht.

Het pand heeft een monumentstatus.

De bestaande opbouw van de constructie bestaat uit een dubbel vierkant met, vanaf de muurplaat tot de nok, sporen in de vorm van gordingen.

Hiertussen is een rieten dak aangebracht in de dikte van gemiddeld 120mm

De staat van de gebintstijlen van het dubbel vierkant zijn nog in goede staat. Dit geldt ook voor de tussenbalken, muurplaten, ankerbalken en de korbelen (kreupelen stijlen) of windschoren ed.

Oppervlakte:
Kelder: ca. 69 m² BVO
Begane grond: ca. 479 m² BVO
1e verdieping: ca. 377 m² BVO
2e verdieping: ca. 240 m² BVO

totaal: ca. 1165 m² BVO

Kadastrale gegevens:
Gemeente: Schermer
Sectie: O
Nummers: 96, 97, 106, 343, 591, 1009, 1010
Gezamenlijk groot: 22.555 m²

Aanvaarding:
In overleg.

Zekerheidsstelling:
De borgstelling bedraagt 10 % van de koopsom. Deze borgstelling dient als zekerheid en dient door koper voor de in de koopakte genoemde datum te zijn afgegeven in de vorm van een aanbetaling/waarborgsom of een bankgarantie.

Modelovereenkomst:
Behoudens nadere afspraken gelden de standaard regels, zoals deze voorkomen in de laatste model-koopovereenkomst voor bedrijfsonroerend goed, vastgesteld door de Nederlandse vereniging van Makelaars (NVM).

Ouderdomsclausule:
De onroerende zaak is van oudere bouwdatum. Bij koop zal koper aanvaarden alle in verband met de dienovereenkomstige staat en de daarmede voorzienbare en/of te verwachten tekortkomingen van de onroerende zaak, in het bijzonder met betrekking tot leidingen, lozingen, daken en eventuele installaties, ook voor zover die een tijdelijke belemmering zouden kunnen zijn voor het normaal gebruik van de onroerende zaak.

Asbest:
Vanwege de oudere bouwdatum kunnen in de onroerende zaak asbesthoudende stoffen aanwezig zijn. Bij eventuele verwijdering van asbesthoudende materialen dienen op grond van milieuwetgeving speciale maatregelen te worden genomen. Bij koop zal koper verkoper vrijwaren voor alle aansprakelijkheden die uit de aanwezigheid van asbest in de onroerende zaak zouden kunnen voortvloeien.

Voorbehoud:
Deze informatie is geheel vrijblijvend en houdt slechts een uitnodiging in tot het doen van een voorstel. Een overeenkomst kan pas tot stand komen na uitdrukkelijke en schriftelijke instemming door onze opdrachtgever. Aan de inhoud van deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend.
Overdracht Status Verkocht onder voorbehoud Prijs op aanvraag Aanvaarding in overleg BTW van toepassing Nee Bouwvorm Bouwvorm Bestaande bouw Bouwjaar 1889 Indeling Soort Object Kantoorruimte Totale oppervlakte 1165 m² Perceeloppervlakte 22555 m² Energie Energieklasse E Energieindex 1.60 Energie einddatum 26-09-2021 Parkeergelegenheid Parkeerpl. niet overdekt 20 parkeerplaats(en) Diversen Aantal lagen 2 Woonruimte Geen woonruimte aanwezig
Hoofdfunctie
Kantoorruimte
Oppervlakte
1165 m²
Aantal verdiepingen
2
Voorzieningen
Te openen ramen, toilet, pantry, verwarming
Luchtbehandeling
Mechanische ventilatie
Route van naar Noordervaart 99, 1841 GB Stompetoren
U kunt de brochure hier downloaden

Contact

Gebruik het onderstaande formulier om contact met ons op te nemen.
Bedrijfsgegevens
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Brochure

Bedankt voor uw interesse. U ontvangt de brochure per email.

Contact

Bedankt voor uw reactie. We zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.